Κατεβάστε Δωρεάν Προγράμματα & Παιχνίδια για Windows
Aναζήτηση
Ψάξτε εδώ, π.χ.: WinZip, Σκάιπ, Φώτοσκεηπ

Πως να Απαλλαγείτε από το Google History και Οτιδήποτε Γνωρίζουν για Εσάς



Όλοι έχουμε στο μυαλό μας αυτή την υπέροχη εικόνα της Google ως μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες του ψηφιακού κόσμου. Έχετε όμως ποτέ αναρωτηθεί πως έφτασαν εκεί; Με το να σας κατασκοπεύουν. Ναι, διαβάσατε σωστά. Η Google σας κατασκοπεύει, κάθε μέρα και κάθε δευτερόλεπτο που έχετε ανοιχτό τον υπολογιστή ή το smartphone σας. Ότι και να είναι, το smartphone που θέλετε να αγοράσετε, με ποιον συνάδελφο τσακωθήκατε ή με ποιον βγήκατε χτες βράδυ, η Google το γνωρίζει.

 

Όλα έχουν να κάνουν με το Google History (ιστορικό της Google), γνωστό και ως Google Activity (Δραστηριότητα Google), καθώς παρακολουθεί όλες σας τις αναζητήσεις και τις αποθηκεύει στη βάση δεδομένων της. Αυτό συμβαίνει από το 2005, οπότε φανταστείτε πόσες πληροφορίες έχει η Google για εσάς.

Σε αυτήν την ανάρτηση θα σας δώσουμε όλα τα μέτρα που χρειάζεστε για να διαγράψετε το Google history με στόχο τη βελτίωση του διαδικτυακού σας απορρήτου, και για να σας βοηθήσουμε να περιηγείστε στο διαδίκτυο και να αναζητάτε ότι θέλετε χωρίς να κανείς να σας παρακολουθεί.
 

Έχετε δικαίωμα στο διαδικτυακό απόρρητο
 


Οι άνθρωποι πίσω από το NordVPN πιστεύουν πως όλοι έχουν δικαίωμα στην ιδιωτικότητα όταν περιηγούνται στο διαδίκτυο. Δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται στη Google να παρακολουθεί τι κάνετε διαδικτυακά, τουλάχιστον όχι χωρίς οι άνθρωποι να το γνωρίζουν και να δίνουν την άδειά τους.

Δυστυχώς, αυτό ακριβώς έχει συμβεί και το Google Activity παρακολουθεί τους χρήστες από το 2005, με  τους περισσότερους από αυτούς να μην το γνωρίζουν καν. Το Google Activity έχει πληροφορίες για κάθε σύνδεσμο στον οποίο κλικάρατε, κάθε εικόνα που ανοίξατε και κάθε διεύθυνση URL που γράψατε. Με όλα αυτά τα δεδομένα η Google δημιουργεί προφίλ στους χρήστες της, όπου η εταιρία καταγράφει πληροφορίες όπως το φύλλο, τη γλώσσα, την ηλικία και τα ενδιαφέροντα.

Με όλες αυτές τις πληροφορίες, η Google φιλτράρει τις διαφημίσεις και τα αποτελέσματα των αναζητήσεων. Αν και κάποιοι μπορεί να πουν ότι αυτό είναι μια εξαιρετική επιχειρηματική κίνηση και ότι αυτό είναι ουσιαστικά χρήσιμο, είναι επίσης και μια τεράστια παραβίαση της ιδιωτικής ζωής. Εάν θέλετε να δώσετε ένα τέλος σε αυτό, ορίστε τι μπορείτε να κάνετε.
 

Κάντε Back up τις πληροφορίες σας πριν τις διαγράψετε
 


Παρομοίως με το πως άρχισαν να παρακολουθούν τους ανθρώπους, η Google επίσης σιωπηλά πρόσθεσε μια λειτουργία το 2015 με την οποία οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν τα δεδομένα τους από το Google εάν θέλουν. Σε περίπτωση που θέλετε να έχετε αυτά τα δεδομένα, για οποιοδήποτε λόγο, και να τα χρησιμοποιήσετε, ίσως να θέλετε να τα κατεβάσετε πριν τα διαγράψετε πλήρως.

Αυτή η λειτουργία αποκαλείται “Takeout” και μέσω αυτής μπορείτε να κατεβάσετε δεδομένα από τα Google Maps, Google Photos, Google Chrome, Calendar, Gmail και άλλα. Απλά γράψτε Google Takeout και όταν θα μπείτε στη σελίδα πατήστε στο  “Download your data” (Λήψη των δεδομένων σας).

Η διαδικασία είναι τόσο απλή όσο η επιλογή όλων των δεδομένων που θα θέλατε να πάρετε. Αυτόματα, όλα τα δεδομένα θα είναι επιλεγμένα και θα πρέπει απλά να πατήσετε το “Next” (Επόμενο). Στην επόμενη σελίδα θα μπορέσετε να επιλέξετε τη μορφή του αρχείου για τα δεδομένων σας. Όταν το κάνετε και αυτό, περάστε το και έπειτα απλά περιμένετε έως ότου όλα να έχουν αρχειοθετηθεί. Όταν θα είναι έτοιμο, πατήστε το “Download archive” (Λήψη αρχείου).
 

Διαγραφή του Google activity
 


Αυτά τα βήματα εξηγούν πως μπορείτε να διαγράψετε ολοκληρωτικά το Google activity που είχατε, συμπεριλαμβανομένων των διαφημίσεων και των αναζητήσεων βίντεο. Αναζητήστε το “My Activity” και έπειτα πατήστε στο σύμβολο “⋮” όπου θα δείτε την επιλογή “Delete activity by”. Αφού το πατήσετε, επιλέξτε τα δεδομένα που εμφανίζονται ως “all time” και επιλέξτε επίσης το “all products” στο αναπτυσσόμενο μενού από κάτω.

Αφού το έχετε κάνει, πατήστε στο delete (διαγραφή). Όταν ολοκληρωθεί θα λάβετε ένα μήνυμα από τη Google που θα σας ειδοποιεί ότι θα χάσετε πολύτιμες υπηρεσίες, απλά αγνοήστε το και πατήσετε το “OK”. Αυτό θα έχει κάνει τη δουλειά και όλο σας το Google history (ιστορικό) θα έχει διαγραφεί. Για να βεβαιωθείτε ότι έχει πράγματι γίνει, πηγαίνετε ξανά στο “My activity” όπου τώρα θα πρέπει να λέει κάτι σαν “there is no activity” (δεν υπάρχει δραστηριότητα).
 

Πως να αποτρέψετε τη Google από την παρακολούθηση της δραστηριότητάς σας στο μέλλον

Δυστυχώς, η Google δεν δίνει στους χρήστες της την επιλογή απενεργοποίησης της καταγραφής της δραστηριότητας. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να διακόψετε για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα αυτή τη λειτουργία της Google. Εάν δεν θέλετε να διαγράψετε τους λογαριασμούς σας στη Google και όλα τα άλλα προφίλ που συνδέονται με τη Google, παραμένει μόνο αυτή η επιλογή.

Αναζητήστε το “Activity controls” (Έλεγχος δραστηριότητας) και πατήστε στο πρώτο αποτέλεσμα. Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα δείτε είναι ένα κουμπί που λέει “Web & App Activity”. Πατήστε στο διακόπτη για να το απενεργοποιήσετε. Στη συνέχεια θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να θέσετε σε παύση το “web & app activity”. Συνεχίστε επιλέγοντας το “Yes” (Ναι).

Αφού το κάνετε, η παρακολούθηση της δραστηριότητας σας θα έχει σταματήσει, αλλά για να το επιβεβαιώσετε κοιτάξετε το κουμπί που πρέπει να βρίσκετε στα αριστερά. Επιπρόσθετα, η οθόνη θα πρέπει επίσης να λέει πως αυτή η δραστηριότητα έχει παύση. Για να το κάνετε αυτό σε όλες τις λίστες καταγραφής δραστηριότητας, για όλες τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές της Google, απλά βρείτε όλα τα κουμπιά για διάφορα πράγματα και επιλέξτε σε όλα παύση με παρόμοιο τρόπο.
 

Διαγράψτε εντελώς το λογαριασμό σας στη Google
 


Ο μόνος πραγματικός τρόπος για να εξασφαλίσετε ότι η Google ποτέ ξανά δεν θα προσπαθήσει να πάρει τα προσωπικά σας δεδομένα είναι απλά να κάνετε οριστική διαγραφή του λογαριασμού σας στη Google. Ευτυχώς, είναι πολύ πιο εύκολο να τον διαγράψετε απ’ ότι να τον αποκτήσετε. Απλά μεταβείτε στις ρυθμίσεις λογαριασμού και στο μενού που βρίσκετε στα αριστερά θα δείτε την επισκόπηση του λογαριασμού. Πατήστε αυτήν την επιλογή.

Εκεί θα δείτε το “Services” (Υπηρεσίες) κάτω από το οποίο θα βρείτε το “Close Entire Account and Delete All services and Info Associated With It” (Διαγραφή λογαριασμού και όλων των σχετικών υπηρεσιών και πληροφοριών). Και μόνο επιλέγοντας τον παραπάνω σύνδεσμο θα διαγράψετε το Google+ και τις λειτουργίες που σχετίζονται με αυτό. Όταν ολοκληρώσετε, θα σας ζητηθεί να εισάγετε τον κωδικό σας και έπειτα η Google θα ελέγξει για πιθανούς λογαριασμούς που δεν έχετε πληρώσει.

Απλά επιλέξτε όλα τα πεδία και τα πάντα θα διαγραφούν. Όταν το έχετε κάνει και αυτό, απλά πατήστε το “Delete Google Account” (Διαγραφή λογαριασμού Google) και η διαδικασία θα συνεχιστεί. Στη συνέχεια θα πληροφορηθείτε ότι ο λογαριασμός σας έχει διαγραφεί.
 
Έτσι θα εξασφαλίσετε ότι καμία από τις προσωπικές σας πληροφορίες δεν παρακολουθείτε διαδικτυακά. Απλά αποφύγετε τη δημιουργία νέου λογαριασμού στη Google και θα απολαύσετε την ελευθερία σας.
 
 

Εφημερίδα νέων Astro

Εισάγετε το email σας
Θα ήθελα να μαθαίνω σχετικά με ό,τι εξαιρετικό και καινούριο κυκλοφορεί
Καθώς επίσης να λαμβάνω δωρεάν παιχνίδια, ντέμο και άλλες απίθανες προσφορές
Εγγραφή
Θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητά σας
Η μηνιαία μας εφημερίδα θα σας ταξιδέψει...
Ίσως όχι, αλλά θα ανακαλύψετε ορισμένα καταπληκτικά προγράμματα με τα οποία μπορείτε να κάνετε απίστευτα πράγματα ενώ ταυτόχρονα θα είστε ενημερωμένοι για οτιδήποτε τελευταίο. Εξάλλου όποτε θέλετε μπορείτε να τη σταματήσετε, οπότε, γιατί να μη την δοκιμάσετε;